Helsingin parhaat terveellistä ruokaa tarjoavat kahvilat ja ravintolat

Parhaat ravintolat Helsingissä ja kahvilat ovat ottaneet huimia askeleita tukemaan terveellisempää elämäntapaa. Tutustu muutamaan vaihtoehtoon täällä!

Terveyttä ja viihtyvyyttä Helsingissä

Helsingissä terveellisesti syöminen on helpottunut verrattuna viime vuosikymmeneen. Pääkaupunkimme ravintola- ja kahvilakulttuurissa on tapahtunut paljon kehitystä positiiviseen suuntaan. Nykyään Helsingissä ulkona syöminen tai kahvin nauttiminen ei tarkoita enää pelkkiä raskaita lihaan perustuvia ruokia ja rasvaisia viinereitä, vaan tarjolla on lukuisia Parhaat ravintolat Helsingissäerilaisia vaihtoehtoja jokaiselle itsestään ja terveydestään huolehtivalle ihmiselle.

Ruokatrendien muutoksessa ravintolamaailma on pysynyt hyvin perässä. Ihmiset ovat alkaneet ymmärtää lihan ja meijerituotteiden kulutuksen vaikutuksen niin ilmaston lämpenemiseen kuin omaan terveyteenkin. Tähän ravintolamaailma on vastannut keskittymällä terveellisiin raaka-aineisiin, jotka parhaassa tapauksessa ovat luomua ja lähiruokaa. Jatka artikkelin lukemista, johon olemme listanneet muutamia terveellistä ruokaa tarjoavia ravintoloita ja kahviloita Helsingissä.

Silvoplee – kasvispainotteisen ruokavalion ystävälle

Kalliossa Toisella linjalla sijaitseva Silvoplee on kuin luotu terveellisen ruokavalion ystävälle. Se tarjoaa monipuolisia ja herkullisia kasvisruokaan perustuvia, innovatiivisia annoksia, joista suurin osa on trendikkäästi vegaanisia. Täällä voit olla varma siitä, että annos on tehty käsityönä alusta loppuun, eikä jalostettuja aineksia lautaselta löydy. Tuotteet ovat miltei kokonaan luomua ja 55 prosenttisesti elävää ravintoa.

Ravintola perustuu idealle, jonka mukaan ruoka hinnoitellaan painon perusteella. Ruokaa valitaankin itse noutopöydästä ja punnitaan sitten kassalla. Näin oma annoskoko pysyy kontrollissa, ja kun prosessiin laittaa ajatusta, voi ravintolassa syödä ilman huonoa omatuntoa. Ravintola on suosittu, joten jos mielit nauttimaan Helsingin herkullisimmasta ja terveellisimmästä buffet-pöydästä, kannattaa pöytä varata etukäteen.

Natura – terveyttä pohjoismaiseen makuun

Iso-Roobertinkadulla sijaitseva Natura on pohjoisiin makuihin erikoistunut, nuorten ammattilaisten pyörittämä ravintola. Keittiön kulmakivinä ovat selkeät ja puhtaat maut ja innovatiiviset annokset. Maitotuotteet ravintola pyrkii valmistamaan itse, ja ruokalistat suunnitellaan päivittäin sesongin ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Naturasta löytyy liha-annoksia, mutta liha hankitaan ainoastaan tiloilta, joissa eläinten elinolot ovat parhaat mahdolliset.

Natura suosii aina kotimaisia pientuottajia ja luomua. Naturasta löytyy myös useita herkullisia kasvisvaihtoehtoja. Suuressa arvossa ovat sienten, marjojen ja villiyrttien kerääjät, kalastajat, pientuottajat sekä ystävät, joista osa toimittaa raaka-aineitaan ainoastaan Naturaan. Natura on ilmapiiriltään rento ja viihtyisä sekä hyvin suosittu, joten kannattaa varata pöytä aina etukäteen ennen ravintolaan suuntaamista.

Gaijin – aasialaista ruokaa terveelliseen elämäntapaan

Helsingin Bulevardilta löytyy upea ravintola aasialaisen ja japanilaisen ruoan ystäville. Gaijinin valikoimiin kuuluu monia erilaisia kasvis- ja kalaruokia. Vaikka ravintola ei varsinaisesti terveellisyyteen pyri, tekevät sen raaka-aineet ja tavat valmistaa ruokia aterioista ravinteikkaita ja terveellisiä. Gaijin on jättänyt kyydistä kaikki länsimaiseen ravintolaruokaan kuuluvat haitalliset aineet, kuten monityydyttyneet tai kovetetut rasvat.

Gajinissa aterioidessasi voit vakuuttua siitä, että ruoka on turvallista ja terveyttäsi edistävää. Japanilaiset ihmiset ovat usein pitkäikäisiä, ja tämän arvellaan johtuvan nimenomaan heille perinteisestä ruokavaliosta. Japanilainen ruokavalio sisältää suomalaiselle ruokakulttuurille tuntemattomampia aineksia, kuten soijaa ja paljon kalaa, jossa on paljon terveellisiä rasvoja. Gaijinissa pääset syömään herkullista japanilaisista ruokaa ja nauttimaan sen tehokkaista terveysvaikutuksista.

Roots Helsinki – vegaanista ruokaa ja raakakakkuja joogastudioon yhdistettynä

Kahvila Rootsissa voi pitää huolta niin kehosta kuin mielestäkin. Vaasankadulla Kalliossa sijaitsevassa Roots Helsingissä on joogastudio, jossa on tarjolla monipuolisesti tunteja niin aloittelijalle kuin pidemmällekin ehtineelle joogaajalle.

Parhaat ravintolat Helsingissä

Rootsin erikoisuutena ovat gluteiinittomat javegaaniset raakakakut, joita voi nauttia erikoiskahvin kanssa. Tarjolla on myös aamiaista, välipalaa, lounasta ja illallista koko päivän.

Rootsin ruoka on vegaanista ja maidotonta

Kaikki Rootsin käyttämät ainekset ovat maidottomia ja vegaanisia, joten kasvispainotteisen ruokavalion ystävälle paikka on oikea aarrearkku. Voit olla vakuuttunut siitä, että suuhusi pistämät tuotteet ovat eettisiä ja herkullisia. Roots on keskittynyt satokauden aineksiin, mikä on paitsi ekologista myös maittavaa. Ravintola on yksi Helsingin viihtyisimmistä ja houkuttelee lisää väkeä järjestämällä rentoja tapahtumia.

Opiskelijaravintolat eri puolilla Helsinkiä

Helsinki on tunnetusti yliopistokaupunki, ja siellä on useita hyviä opiskelijaravintoloita. Opiskelijaravintoloissa on kiinnitetty hyvin huomiota ruoan terveellisyyteen, ja ateriakokonaisuuksien ravintoarvot on laskettu säntillisesti. Kun valitset opiskelijaravintolan, saat ravinnostasi varmasti kaiken, mitä kehosi tarvitsee. Monipuoliset salaattipöydät varmistavat vihreiden kasvisten osuuden. Muistathan, että opiskelijaravintoloissa on ruokatarjoulu useimmiten vain lounasaikaan, joten illallisravintolaksi ne eivät sovi.

Alppilan Kokoro Sushi

Sushi on tunnetusti terveellistä ja vaivatonta ruokaa, ja Helsingistä löytyy huima kattaus kyseisen genren ravintoloita. Yksi nousee yli muiden, ja se on Viipurinkadulla Alppilassa sijaitseva Kokoro Sushi, jossa laadun Parhaat ravintolat Helsingissätinkimättömyys ja rento illanvietto kulkevat aina käsi kädessä. Tässä sympaattisessa ravintolassa riisin koostumus on vertaistaan vailla ja kaikki raaka-aineet raikkaita ja tuoreita.

Lue lisää om terveysaiheiset slottipelit